Michael Nilsson

Michael Nilsson

Michael Nilsson (Gitarr&Sång)

Michael föddes 1958 i Göteborg. Den första gitarren kom i hans ägo som 10 åring, möjligen kan det ha varit efter att han första gången 1967 hörde Beatles på radion. Det dröjde inte länge förrän de första egna låtarna såg dagens ljus och Michel började spela i diverse lokala band.
Började Fysikerlinjen på Universitetet 1978
Kom in på musikhögskolan 1979
Gick ut Musikhögskolan 1983

Därefter anställdes Michael som musiker Vingresor. Uppdraget bestod i att i i 3 månaders perioder från 1983-1987 spela på Vingresors alla utomlandsdestinationer. Här fanns inga gränser. Repertoaren sträckte sig från Frank Sinatra till Michael Jackson. I mellanperioderna blev det allahanda gig hemma i Sverige.
Februari 87 väntade Stockholm och Lill-Babs Svensson. Detta samarbete varade i många år men Michael hann ändå giga i Jonny Ohlsons storband Under åren 1988-1989
1990 startade samarbete med Robert Wells. Det samarbetet fortsätter än i dag och inkluderar komp till både svenska och internationella stjärnor såsom Lionel Richie, Glenn Hughes, John Lord, Ronan Keating, Gino Vannelli, Albert Lee för att nämna några.

2011 drabbades Michael av en stroke och vilket till en början gjorde honom ganska medtagen. Under den perioden funderade han mycket på varför han började spela gitarr och svaret var enkelt – The Beatles. Back to the roots alltså. På senare år har Michael fokuserat mer på låtskrivande och att utvecklas som sångare. Det känns för honom viktigare än att som freelancemusiker behöva använda all sin energi till att kunna spela alla typer av musik i alla sammanhang. i Så nu är beatlesband BeatUs och egna låtar prio 1 för Michael Nilson